"Rahsia Perniagaan Coklat Buatan Tangan Dari Rumah Kini Terbongkar... Ketahui Bagaimana Untuk Bermula Dengan Kos Yang Minimum! "


7 Sebab Kenapa Anda Perlu Memulakan Perniagaan Coklat Buatan Tangan Dari Sekarang...

Anda boleh bermula dengan Kos dan risiko yang minimum.

Tiada Sijil dan Kelayakan diperlukan.

Menjana Kreativiti anda & Dapat duit daripadanya!

Bekerja Dari Rumah. Jadi Bos anda sendiri.

Kadar Keuntungan yang tinggi. Ia mencecah 300% daripada kos anda!

Buat kerja yang anda suka ...coklat..hmmm sedapnya.

Cari Duit Tambahan untuk keluarga. Jadi tak lah mengharapkan suami je.

Jangan buat alasan lagi. Perniagaan coklat sememang perniagaan yang cukup mudah walaupun anda bekerja makan gaji atau sekadar surirumah.

Kini telah ramai yang telah berjaya memulakan perniagaan coklat mereka dari rumah samada secara separuh masa ataupun sepenuh masa. Anda bila lagi?

Kini lebih daripada 900 orang telah mendapatkannya dan berjaya!

Membuat Coklat Homemade ini sebenarnya sangat mudah. Malah ada pelanggan saya menyerahkan pembuatan coklat homemade ini kepada anaknya yang berusia 12 tahun!

Anda tidak ada alasan lagi sekarang. Budak kecil pun boleh melakukannya. Ia membuktikan membuat coklat homemade sangat mudah dan senang dijual!

Tidak Berasa Tercabar Ke?

Budak 12 tahun boleh membuat coklat homemade dengan cekap. Apatah lagi anda yang sudah dewasa.


Dari: Puan Shida
Tarikh:
RE: Perniagaan Coklat Buatan Tangan

Coklat merupakan antara makanan yang menjadi kegemaran ramai termasuk saya dan suami . Kegilaan kami terhadap coklat membuatkan saya memulakan perniagaan membuat coklat buatan tangan daripada rumah.

Permintaan terhadap coklat buatan tangan memang sentiasa ada kerana rasanya yang pelbagai dan unik berbanding dengan coklat bar yang dibeli di kedai. Permintaan akan memuncak apabila musim perayaan dan juga cuti sekolah.

Cuba teka kenapa?

Sudah tentu... Perkahwinan dan Pertunangan! Selain itu terdapat majlis yang menjadikan coklat sebagai goodies seperti majlis hari jadi dan keraian tertentu.

Coklat buatan tangan boleh dijadikan sebagai hantaran buat bakal suami atau isteri bagi mereka yang bakal berkahwin. Pasaran coklat memang cukup besar untuk anda terokai bersama dengan kami.

Banyak lagi pasaran yang boleh anda terokai. Ramai daripada pelanggan-pelanggan kami yang menyediakan pelbagai perkhidmatan seperti coklat doorgift, lolychoc dan sebagainya.

Coklat Buatan Tangan Adalah Satu Seni

Bentuk coklat buatan tangan adalah pelbagai dan mempunyai bentuk tertentu bergantung kepada acuan. Ini yang menjadikan coklat buatan tangan unik. Kebiasaannya ia dalam bentuk coklat bar, berinti, bersalut dan sebagainya. Kaedah membuat coklat buatan tangan juga sangat mudah namun perlu dibuat dengan berhati hati.

Coklat juga boleh ditambah perisa jika anda mahu. Anda boleh menghasilkan sendiri yang mempunyai perisa yang anda gemari.

Adakah kita perlu membuat coklat dari biji koko?

Jangan salah anggap. Coklat buatan tangan bukannya membuat coklat dari biji koko. Ia sebenarnya mengunakan coklat yang separa siap. Terdapat 2 jenis coklat yang digunakan dalam pembuatan coklat buatan tangan iaitu

Coklat Couverture atau Coklat Tulen

Coklat Compound

Yang mana paling sedap? Sudah tentu coklat tulen. Ia jauh berbeza dengan coklat yang anda beli dikedai. Cara pembuatannya juga lebih sukar dan agak cerewet. Cara untuk membuatnya akan ditunjukkan dalam pakej BuatCoklat.com ini.

Kedua dua jenis coklat ini dibezakan dengan kandungan lemak koko dan juga kandungan coklat di dalam. Setiap pengeluar coklat mempunyai resepi mereka yang tersendiri.

Sebab itulah harga bagi sesetengah coklat buatan tangan lebih mahal berbanding dengan coklat yang anda beli di kedai.

Apa yang saya suka tentang Coklat Buatan Tangan..

Permintaan tinggi dari peminat coklat

Sesuai untuk dijadikan hadiah atau hantaran

Kadar Keuntungan yang tinggi

Khasiat untuk kesihatan terutamanya jantung

Halal

Jika anda juga seorang peminat coklat, anda kini juga boleh memulakan perniagaan coklat buatan tangan anda dari rumah anda.

Belajar cara untuk membuat coklat buatan tangan kini menjadi semakin mudah. Anda tidak lagi perlu menghadiri kursus yang mahal hanya untuk belajar cara membuat coklat. Sesiapa sahaja boleh belajar dengan mudah hanya daripada rumah. Kosnya juga lebih murah dan berpatutan.

Kami akan tunjukkan cara membuat coklat dengan panduan pembuatan coklat paling lengkap yang kami ini yang telah dimiliki oleh ratusan pembeli daripada Malaysia, Brunei dan Singapura. Usah risau lagi kerana kami akan membantu anda.


Memperkenalkan Ebook Rahsia Coklat Buatan Tangan :


Panduan Pembuatan Coklat Kompaun
Panduan Pembuatan Coklat Couverture
Video Pembuatan Coklat Couverture
Panduan Pelbagai Jenis dan Perisa Coklat.
Dan Banyak lagi...

KLIK SINI UNTUK MENDAPATKANNYA


PERHATIAN

Ilustrasi buku diatas BUKANnya buku bercetak. Ia adalah ebook dalam format pdf. Anda boleh membuka fail ini mengunakan perisian percuma Adobe Reader atau Foxit Reader.


MENGAPA ANDA PERLU MEMILIKI PAKEJ RAHSIA COKLAT BUATAN TANGAN INI?

Produk Rahsia Coklat Buatan Tangan ini merangkumi panduan pembuatan coklat dari rumah dengan kos paling minimum.

Pakej lengkap ini mengandungi ebook dan video yang mudah untuk di fahami dan disampaikan dalam bahasa Melayu.

Panduan ini juga dihasilkan dengan rajah dan panduan langkah demi langkah sebagai rujukan dan ulangkaji.

Panduan yang ditunjukkan banyak mengunakan alatan dan bahan yang sudah tersedia di dapur rumah anda.

Mungkin anda mengalami masalah ini untuk belajar atau menghadiri bengkel pembuatan coklat buatan tangan seperti:

Sukar untuk meninggalkan anak kecil

Lokasi bengkel yang jauh dari rumah anda

Tiada kemampuan kerana kos bengkel yang tinggi

Tiada kenderaan untuk menghadiri bengkel

Semua ini anda akan perolehinya dalam bentuk CD yang membolehkan anda menyimpan dan membuat ulang kaji bila bila masa. Jadi kami bawakan kursus kami terus ke rumah anda tanpa perlu anda keluar daripada rumah.

Ya. CD ini telah membantu lebih daripada 900 orang surirumah memulakan perniagaan coklat buatan tangan daripada rumah tanpa memerlukan kos yang tinggi dan juga premis perniagaan. Ia hanya bermula secara kecil kecilan di rumah anda sendiri.

Lebih daripada 900 orang telah memiliki dan memanfaatkan CD ini untuk belajar dan berdikari untuk menambah pendapatan keluarga. Kini anda tidak perlu bergantung kepada gaji suami sahaja.

Surirumah atau mereka yang bekerja masih boleh melakukannya. Ramai daripada pelanggan kami bermula secara part time. Kini tempahan yang mereka terima sangat memberansangkan.

CD Rahsia Coklat Buatan Tangan Ini adalah Panduan Paling Praktikal di Pasaran!

Ia terbukti dengan ratusan pelanggan kami sudah berjaya memulakan perniagaan mereka sendiri. Segala testimoni yang kami paparkan di laman web ini hanya sebahagian daripada bukti kejayaan mereka.

Perniagaan ini sememangnya sesuai untuk mereka yang ingin berniaga kecil kecilan dari rumah terutamanya suri rumah.Malah, saya sendiri adalah seorang suri rumah sepenuh masa!

Anda boleh melihat daripada testimoni sebenar yang dipost pada Facebook saya. Ia hanya sebahagian daripada kisah kejayaan pelanggan pelanggan kami.


Berapakah harga Panduan ini?

 

Harga: RM250  RM200 RM180

RM87 RM97

Tawaran Harga Promosi Telah Tamat

Rahsia Coklat Buatan Tangan

Kini ia berharga :

*RM100 sahaja!!

*Tawaran harga ini terhad untuk 100 50 10 orang sahaja pada hari ini. Bertindak segera sebelum ia dinaikkan lagi!

MILIKINYA SEKARANG

P/S: Ia adalah ebook bukan buku yang dicetak. Anda akan menerima ebook dalam CD yang akan dipos ke rumah anda.

 

Jangan berlengah lagi. Dapatkan Rahsia Coklat Buatan Tangan ini sekarang! Bertindak sekarang, anda mengambil satu tindakan yang bijak untuk mengubah hidup anda.

Rebutlah Peluang ini sebelum terlambat!

Perniagaan Coklat Buatan Tangan ini semakin berkembang. Lebih awal anda bermula, ia memberi ruang untuk anda menghasilkan pelanggan tetap untuk perniagaan anda. Ia terbukti. Pemasaran percuma daripada pelanggan-pelanggan adalah yang terbaik dalam mengembangkan perniagaan coklat anda.

Inilah yang akan saya terangkan dalam panduan ini. Ia bukan sebarang panduan. Ia adalah sebuah panduan praktikal berasaskan pengalaman saya sendiri membangunkan perniagaan saya daripada rumah.

Lihatkan Testimoni Mereka Ini...

Ia adalah bukti bahawa panduan yang kami berikan ini sangat berkesan dan praktikal untuk sesiapa sahaja tanpa mengira usia dan tahap pendidikan. Kami mengunakan bahasa yang sangat mudah untuk difahami dibantu oleh gambar gambar secara praktikal langkah demi langkah.

Ebook ini sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang baru hendak berjinak-jinak dengan 'dunia' coklat.Penggunaan ayat yang mudah dan ringkas membolehkan anda memahami dengan jelas setiap langkah pembuatan coklat. Anda juga akan didedahkan dengan pelbagai maklumat tentang coklat bagi memudahkan pemahaman sebelum diajarkan cara membuat pelbagai jenis coklat.Saya memang tak sangka membuat coklat sebenarnya tidaklah sesukar mana setelah membaca e-book ini. Terima kasih Puan Shida. Berbaloi-baloi! Saya sangat sarankan untuk anda mendapatkannya.


Hafizah Hakim, Mersing, Johor

 

Assalamualaikum Puan Shida, Saya Puan Fauziah dari Jasin, Melaka yang membeli ebook Buat Coklat dan saya telah cuba membuatnya dan inilah hasilnya. Insyaallah, saya akan terus mencuba sehingga boleh mengambil tempahan. Terima kasih puan kerana ebook ini mudah difahami untuk membuatnya. Akhir kata doakan usaha saya berjaya.

[via MMS]


Fauziah Mohamed Thazalie , Jasin, Melaka

 



TQ Puan Shidah, e mail puan datang tepat pada masanya. semalam saya deliver produk pertama saya ( Box of 35 with 10 aluminium wrap at RM45) untuk pelanggan pertama saya selepas saya menghantar flyres di condo kawasan berdekatan hujung minggu baru ni . ( Ampang)

Tak sangka banyak sms untuk V day ( saya terpaksa tolak ) dan ada yang call minta quote untuk wedding 500 box of 4 !!...( saya masih belum berani ambil tempahan besar ) so I told her that my hands are full at the moment.

Ada yang call tanya if saya boleh buat lollichoc pagi tadi ,so saya surf web for idea dan cuba buat andaian sendiri macamana nak masukkan warna. ( ingat nak try out sendiri dulu pakai logic akal) ..tak sangka bila buka e mail petang ni Puan Shidah dah ada download for lillichoc ( jimat masa saya) ...TQ...tapi maybe saya tak ambil order yang tu dulu...sekarang ni saya boleh peruntukkan 2 jam je ( 10-12pm) utk aktiviti ni sebab sibuk dengan persekolahan anak2 waktu siang..

Saya sebenarnya baru meletak jawatan yang bergaji lumayan di Menara Petronas setahun lalu demi anak yang menduduki exam penting....Alhamdulillah buat masa ni saya tak terbuka hati untuk kembali kerja makan gaji walaupun ada panggilan...tak sampai hati nak tinggalkan anak2 macam dulu lagi dan nampaknya suami pun happy anak2 saya yg 4 orang ( 13, 10, 6, 1) terjaga baik berbanding dengan masa guna maid dulu....

Alhamduliilah rezki Allah melalui suami makin bertambah dan sekarang ada skill baru buat coklat...

Idea business coklat ni timbul apabila terserempak dengan rakan pergi Mekah musim haji tahun lepas yang sedang cari Riben untuk kotak coklat di pasaraya ...borak sikit about her business dan mungkin Allah gerakkan hati ni untuk belajar buat coklat so saya jumpa buatcoklat.com...saya pun memang minat memasak dan agak berseni jugalah...hehe and Alhamdulillah cubaan pertama ikut tunjuk ajar puan menjadi dengan jaya ...keluarga saya suka yang ada filling peanut butter dengan bubble rice ...3 hari dah habis 1 kilo makan sendiri ( we love dark choc) ...hehe....saya hantar flyers pun sekadar nak test market..tak sangka betul sambutan sangat baik....dan husband kata why not cuba memandangkan saya minat....

Terima Kasih Puan Shidah...semoga usaha diberkati Allah...

p/s :Attach gambar box of 9 yang saya buat untuk jiran...

 



Roseliza Mokhtar , Ampang, KL

 

 

Kesemua testimoni diatas adalah testimoni sebenar daripada pelanggan BuatCoklat.com yang telah memulakan perniagaan coklat mereka daripada rumah. Anda boleh melihat testimoni sebenar di laman Facebook saya.

Mereka semua belajar untuk membuat coklat buatan tangan hanya dari rumah menerusi CD yang disediakan. Ia sangat mudah untuk difahami dan mengunakan bahasa yang cukup mudah.

Kebanyakan daripada mereka ini telah mula berniaga dari rumah dan mendapat sambutan yang mengalakkan. Malah diantara mereka yang menerima tempahan daripada badan korporat, pejabat kerajaan dan syarikat swasta untuk dijadikan cenderamata dan hadiah.

Pasaran perniagaan coklat sangat besar. Ia terlalu besar untuk diterokai oleh usahawan yang sedia ada sekarang.

Permintaan akan sentiasa ada kerana coklat adalah kegemaran ramai orang bukan hanya kanak kanak. Malah orang dewasa di pelbagai peringkat umur.

Mahukah Anda Menjadi Seperti Mereka?

Anda boleh belajar membuat coklat buatan tangan hanya dari rumah. Anda tidak perlu mengeluarkan belanja yang banyak untuk ke seminar atau bengkel buat coklat. Malah anda boleh melihatnya berulang kali nota dan video yang disediakan.

Seminar dan kursus pembuatan coklat yang ada dipasaran biasanya berharga RM200 ke RM250. Itu tidak termasuk kos yang diperlukan untuk anda menghadiri kursus berkenaan seperti petrol dan tol untuk sampai ke tempat berkursus.

Malah ebook yang diberikan akan dikemaskini dari masa ke semasa dan sokongan berterusan daripada pihak kami. Kami mahu anda berjaya seperti mereka juga.

Kemaskini terbaru adalah pada bulan November 2011!

Dapatkan sekarang dan mula untuk mengumpul senarai pelanggan anda sendiri. Ia akan menjadi satu advantage yang besar jika anda bermula terlebih dahulu. Permintaan yang sedia ada sememangnya sangat besar. Anda tidak perlu risau.

Tunggu Sekejap...

Jika anda mendapatkannya sekarang, anda juga akan diberikan 2 resepi perniagaan saya iaitu resepi kek coklat dan juga muffin. Ia adalah rahsia perniagaan saya sendiri. Kek Coklat dan Muffin ini telah mendapat permintaan yang berterusan daripada pelanggan yang sama.

Kenapa?

Mereka sangat gemarkannya. Menurut mereka, ia sangat sedap.

Ia adalah resepi perniagaan muffin dan kek coklat yang kini mula mendapat tempat dihati pelanggan tetap saya. Ia adalah rahsia perniagaan saya. Namun, saya berikannya secara PERCUMA agar anda sendiri boleh mencuba dan menjualnya. Kebanyakan daripada pelanggan saya sebelum ini memang berpuas hati dan sering menempahnya dari masa ke semasa.

Ini adalah testimoni muffin dan kek coklat yang saya berikan sebagai bonus untuk anda memulakannya sebagai perniagaan tambahan dari rumah.

Lihat pada testimoni diatas.

Anda pelanggan saya menerima tempahan muffin 900 biji. Jika beliau menjualnya pada harga RM0.50. Sudah pasti beberapa ratus ringgit sudah berada di dalam tangan.

RM0.50 x 900 = RM450

Saya pasti, ia tidak akan terhenti di situ.Pelanggan berkenaan akan terus membuat tempahan lagi selepas ini seperti satu ketagihan ke atas kesedapannya. Itu belum dikira tempahan daripada tetamu yang hadir. Mereka pasti akan bertanya kepada tuan rumah jika ianya sedap.

Daripada tetamu kenduri kahwin, mereka juga akan bertukar menjadi pelanggan anda. Itulah yang terjadi kepada saya dan perniagaan saya. Tempahan sememangnya agak banyak apabila bermulanya musim cuti sekolah.

Itulah masa untuk membuat duit kepada mereka yang terlibat dalam Bakery dan Coklat buatan tangan.

Semua resepi ini adalah killer produk perniagaan saya sendiri. Yang menariknya, mereka juga mencadangkan kepada kenalan mereka mendapatkan kek dan muffin daripada saya. Seronok kan?

Bayangkan ianya terjadi kepada perniagaan anda nanti.

Tempah Sekarang!

Saya berharap produk ini membantu anda 100% dalam menjana pendapatan tambahan dari rumah anda selepas ini. Suatu hari nanti anda mungkin akan berterima kasih kepada produk ini kerana saya pasti ianya mampu mengubah persepsi anda terhadap perniagaan dari rumah.

Anda juga mampu melakukannya!

Apa yang membezakan Ebook Rahsia Coklat Buatan Tangan dan ebook lain?

Kami menunjukkan cara pembuatan coklat dalam bentuk ebook dan juga video. Ia TIDAK terdapat pada pesaing kami.

Kami menunjukkan cara pembuatan coklat kompaun dan juga couverture. Ianya TIDAK terdapat pesaing kami. Teknik untuk kedua dua jenis coklat ini sangat berbeza. Jika tersilap, coklat anda akan rosak.

Bantuan Sokongan yang berterusan menerusi sms, telefon dan juga Facebook.

Kami menunjukkan cara untuk anda berbisnes, bukan hanya untuk buat coklat untuk diri sendiri. Ia terbukti!

 

u

 

Sila Masukkan Email Dan Nama Anda Didalam Borang Dibawah Bagi Mendapatkan Tips Dan Panduan Perniagaan Coklat Secara PERCUMA:

Nama:
Email address:
.
 
u

Starter Kit Rahsia Coklat Buatan Tangan

Tidak ada gunanya jika anda tahu untuk membuat coklat tetapi tidak ada peralatan untuk anda memulakannya. Kami sangat memahami masalah ini. Jadi kami menyediakan satu pilihan tambahan untuk mereka yang mendapatkan CD Rahsia Coklat Buatan Tangan terbitan kami.

Starter kit ini adalah alatan asas untuk anda membuat coklat dari rumah. Anda boleh menempahnya daripada kami atau mencarinya di kedai berdekatan anda satu per satu.

Dengan starter kit ini, anda boleh bermula dengan kadar yang segera.

Apakah kandungan Starter Kit Buatcoklat.com?

Ia mengandungi 6 item iaitu:

1. CD Rahsia Coklat Buatan Tangan

2. Food Warmer (Digunakan untuk mencairkan coklat, boleh ganti dengan plus nasi)

3 . Spatula

4. Bekas Stainless Steel

5. Coklat Kompaun 300g ++

6. Chocolate Mold (1 sahaja)

Dengan kesemua item ini, anda boleh bermula sebaik saya ia sampai di rumah anda. Kami mengunakan perkhidmatan Pos Laju untuk menghantar barangan ini terus ke rumah anda.

Pilihan ini adalah untuk mereka yang tidak berkesempatan untuk ke kedai bagi mencari semua barang ini. Jadi ia menjimatkan masa anda untuk mencarinya di kedai. Kami telah memudahkan anda untuk bermula dengan segera kerana kami sudah menyediakan untuk anda.

Dengan alatan asas ini, anda sudah mula membuat coklat buatan tangan anda sendiri. Ia sangat mudah! Pelajar sekolah rendah pun boleh melakukannya, apatah lagi anda.

Ada pelanggan kami adalah pelajar sekolah rendah! Ia dibeli oleh ibunya bagi melatih anaknya berniaga dan berdikari.

Inilah yang dikatakan melentur buluh biarkan daripada rebungnya. Tahniah buat ibu ini. Saya cukup kagum dengan beliau.

Berapakah Harga Starter Kit ini?

Harga ini khas untuk anda sahaja. Harganya ialah

RM210 bagi Semenanjung Malaysia

RM220 bagi Sabah/Sarawak

Bagi pembeli Singapura dan Brunei, kami tidak lagi pos CD dan Starter Kit ke sana berikutan kadar pos baru yang terlalu tinggi. Jika ingin memilikinya, anda boleh Self Collect di Pejabat Pos berdekatan dengan sempadan Malaysia.

 

Harga ini adalah termasuk Kos Penghantaran!

Stok yang kami perolehi sangat terhad setiap bulan. Tempah dengan segera jika anda berminat untuk mendapatkan starter kit ini.

Anda boleh ke laman Belian untuk proses seterusnya jika anda berminat.

Beli Sekarang Sebelum Terlambat

Tempahan anda akan dipos dalam masa 3 hari bekerja. Seterusnya, ia bergantung kepada kepantasan kakitangan Pos Malaysia di tempat anda.

Sekarang anda tiada alasan untuk tidak memulakan perniagaan coklat buatan tangan anda sekarang. Segalanya telah disediakan untuk anda bermula dengan pantas.

Mulakan perniagaan coklat anda sekarang!

Ikhlas Dari Saya,


Puan Shida
012-3596909 / 019 5421950
www.buatcoklat.com

P.S: Tahukah Anda kos bagi menghadiri Bengkel Pembuatan Coklat Buatan Tangan Adalah RM250! Anda akan menjimatkan RM150 daripada duit anda dan anda boleh gunakan wang tersebut untuk membeli barang keperluan membuat coklat seperti acuan dan coklat.

P.P.S: Tawaran ini sangat terhad. Dapatkan segera sebelum harga dinaikkan. CD akan dihantar dalam masa 2 hari mengunakan pos ekspress. Dapatkannya Sekarang!

P.P.P.S: Anda boleh jadi kawan saya di Facebook. Semoga kita akan terus berkawan!

Utama| Earning Disclaimer| Privacy Policy| Affiliate | Pertanyaan | Soalan Lazim

BuatCoklat.com Salah Satu Produk:


Future Business Network [IP-0323913-P]
Lot 2399, Kg.Ketior Dalam,
33000 Kuala Kangsar, Perak
HP: 012 3596909/019 5421950 (shida), 012 9565256(sham)

Masa: (8.00am-5.00pm, Isnin- Jumaat)

Selepas waktu ini, mohon sms sahaja.